29 september: reünie Rapid JC in café Ackens

Op zaterdagmiddag 29 september vindt de volgende reünie plaats van Rapid JC. Vele oud-voetballers zullen aanwezig zijn in café Ackens om aan de hand van foto- en videobeelden de historie kortstondig te kunnen herbeleven.

Middels historisch beeldmateriaal zal eveneens stil worden gestaan bij de historische Europacup I-wedstrijden van Rapid J.C. tegen Rode Ster Belgrado op zaterdag 3 november en donderdag 8 november 1956.

Op uitnodiging van de onlangs in een nieuw jasje gestoken Stichting Foesbalbuun Parksjtad is tot en met het einde van de week bij ons te gast Dario Vittorio Frandolic. Wij ondersteunen Dario met onze ter beschikking staande grote voetbalkennis en een groot netwerk onder de oud-voetballers en staan hem vakkundig ten dienste bij het behalen van zijn doctoraat over de legendarische en befaamde “voetbalgoeroe Wiel Coerver” aan de Faculteit van Sport bij de universiteit van Ljubljana te Slovenië.

Eveneens vergezellen we hem in het kader van zijn gedetailleerdheid van zijn doctoraat – mede optredend als tolk – bij de clubs Sparta, Feijenoord en N.E.C. alwaar de Kerkradenaar Wiel Coerver als zijnde “een voetbalvernieuwende” trainer in de toenmalige Eredivisie. Dario (voormalig docent historicus) heeft de accreditaties van de Sloveense Voetbalbond en voornoemde universiteit. Dit doctoraat zal uniek zijn in de wereld.

Dario zal een van de vele voetbalgenodigden zijn bij de voetbalrëunie-bijeenkomst Rapid J.C. op zaterdag 29 september ’18 in Café Ackens te Bleijerheide georganiseerd door de Foesbalbuun, aanvang 15.00 uur.

In de periode 16 t/m 22 augustus 2018 hebben we, mede te danken aan onze intensieve samenwerking, in het kader van onze grensoverschrijdende contacten een gesprek gehad met Dragoslav Sekularac, de laatst overlevende speler van het roemruchte elftal destijds.

We menen er goed aan te doen u te informeren en het zou ons verheugen u zaterdag te mogen begroeten. De middag start om 15.00 uur te café Ackens, Ackensplein, Bleijerheide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *